Noutati

Ultimele stiri in domeniul imobiliar

Tendinte in mobilarea bucatariei

In perioada curenta, amenajarea locuintei prezinta o importanta deosebita pentru fiecare proprietar. Accentul cade pe confort si eficientizarea spatiului – aspecte principale de care se tine cont, indiferent ca este vorba de mobilarea unui apartament sau a unei case, a unei singure camere sau chiar cand vine vorba de o singura piesa de mobilier.

Tendintele in momentul de fata sunt extrem de variate. De la o perioada la alta se observa schimbari in ceea ce priveste cerintele, ceea ce este “la moda” astazi poate sa para invechit sau ineficient chiar peste cateva luni.

Din intreg ansamblul unei locuinte,  una din camere a inceput sa capete o importanta deosebita: bucataria. Nu reprezinta doar un spatiu unde se pregateste mancarea – in multe din cazuri bucataria deserveste si primirea musafirilor, este locul unde se reuneste intreaga familie pentru a petrece timp impreuna, astfel amenajarea acestei camere impune functionalitate, un stil practic, dar si acel grad de confort dorit si o parte estetica deloc de neglijat.

Misiunea mobilarii bucatariei se dovedeste astfel una de maxima importanta. Proprietarii se orienteaza in momentul de fata spre o mobila de bucatarie practica si utila, in majoritatea cazurilor intr-un stil minimalist, cu un accent deosebit pus pe confort, dar si pe eficientizarea spatiului. Arta Mobilei propune astfel de solutii intr-o varianta ce poate multumi orice exigente: mobila de bucatarie realizata pe comanda, conform specificatiilor exacte ale proprietarilor.

Amenajarea bucatariei beneficiaza doar de avantaje cand vine vorba de mobilier realizat pe comanda. Pot fi mascate foarte usor instalatiile sanitare, conductele si tevile de alimentare cu gaze, sistemele de incalzire si nu numai. Spatiul este fructificat la maximum prin personalizarea dimensiunilor tuturor corpurilor de mobilier ce urmeaza a fi instalate in bucatarie; chiar si aparatura electrocasnica poate fi incadrata perfect, astfel chiar si intr-o bucatarie de mici dimensiuni totul devine practic si util.
Tendintele trecute reflectau o necesitate stricta pentru bucatarii: existenta unui spatiu destinat doar prepararii mancarii. Trendul actual transforma insa bucataria intr-un spatiu in care pot fi intampinati oaspetii, in care poate fi luata masa ori unde se serveste cafeaua impreuna cu familia. De aici si necesarul mobilarii intr-un stil in egala masura elegant dar si practic, in aceeasi nota cu a intregii locuinte si cu o personalitate aparte.

Mobila de bucatarie realizata la comanda, indeplineste cerinte din cele mai variate: se cauta corpuri suspendate pentru depozitare, mese pliabile si adaptabile atat pentru prepararea mancarii cat si pentru servirea meselor, dar si un spatiu suficient pentru relaxare alaturi de invitati.

Se respecta astfel tendinta minimalista dar care nu face rabat de la confort si calitate, se respecta orice exigente, in asa fel incat misiunea amenajarii bucatariei sa nu cunoasca un impediment in ceea ce priveste mobilarea.