Noutati

Ultimele stiri in domeniul imobiliar

Dupa 6 ani de criza: Ce locuinte poti cumpara cu 60.000 de euro

Daca inainte de perioada de recesiune economica, 60.000 de euro era o suma modesta pentru achizitionarea unei locuinte permitand cumpararea unei garsoniere in marile orase, in ultimii sase ani, lucrurile s-au schimbat radical.

Potrivit unei analize Imobiliare.ro, un asemenea buget este suficient pentru cumpararea unui apartament nou cu trei sau patru camere sau chiar a unei case la curte, se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Executari silite: 3 camere la mai putin de 30.000 de euro, inclusiv in Capitala

Bucuresti: In martie 2008, pretul mediu cerut pentru o garsoniera in Capitala era de circa 82.000 de euro, iar al unui apartament cu trei camere urca la 123.000 de euro. Astazi insa, cu suma de 60.000 de euro pot fi gasite cu usurinta locuinte vechi cu trei sau chiar camere in asa-numitele cartiere “muncitoresti” (Titan, Drumul Taberei, Crangasi etc.). In Militari, spre exemplu, o unitate locativa cu patru camere si o suprafata utila de 75 de metri patrati, construita in anul 1970, are un pret cerut de 60.000 de euro.

Mai mult, un asemenea buget este suficient pentru achizitia unui apartament cu doua sau chiar trei camere in zone precum Berceni, Colentina, Drumul Taberei, Prelungirea Ghencea, Bucurestii Noi, Rahova, Baneasa sau chiar Nicolae Grigorescu. In Drumul Taberei, spre exemplu, in apropiere de Parcul Moghioros, un apartament cu trei camere, cu o suprafata utila de 70 de metri patrati, are un pret cerut de 60.000 de euro; acesta este situat la etajul trei din sase al unui bloc finalizat anul trecut.

Cu 60.000 de euro, locuitorii Capitalei au oportunitatea de a achizitiona chiar si o casa nou-construita intr-una dintre localitatile limitrofe, precum Pantelimon, Bragadiru, Corbeanca, Tunari, Chitila etc.