Noutati

Ultimele stiri in domeniul imobiliar

Cat s-au ieftinit apartamentele noi in sase ani – top orase

Pe parcursul perioadei de recesiune, locuintele nou-construite din marile orase s-au ieftinit cu pana la jumatate din valoarea atinsa in perioada de apogeu a pietei.

Pe primul loc in clasamentul ieftinirilor se situeaza Bucurestiul, iar la polul opus se afla Timisoara, releva o analiza realizata de Imobiliare.ro.

Analiza ia in calcul evolutia Indicelui Imobiliare.ro in cinci mari orase ale tarii si ofera, spre exemplificare, preturile medii unitare cerute in luna mai 2014 pe categorii de apartamente (cu una, doua si trei camere).

Apartamentele s-au ieftinit si cu 57% fata de momentul de boom 2008

Bucuresti:

Faptul ca in Capitala au avut loc cele mai mari reduceri de pret nu este deloc surprinzator, avand in vedere ca aici s-a resimtit cel mai puternic si boom-ul imobiliar.

Din martie 2008 (momentul de apogeu al pietei bucurestene), apartamentele noi din oras au consemnat un declin de circa 53%, de la 2.576 de euro pe metru patrat util, pana la 1.204 de euro pe metru patrat (valoarea valabila in mai 2014).

In prezent, o unitate locativa cu o camera poate fi achizitionata, in medie, cu circa 45.000 de euro, in vreme ce un apartament cu doua camere costa in jur de 74.000 de euro, iar unul cu trei camere ajunge la aproximativ 111.600 de euro.